Aкција "Мадагаскар": СИПА ухапсила дилера из Холандије

Ј. С.
Aкција "Мадагаскар": СИПА ухапсила дилера из Холандије

САРАЈЕВО - Држављанин Холандије ухапшен је оквиру акције "Мадагаскар" након претреса објеката на пет локација на подручју Брчког и Оџака због међународног шверца дрогом наведено је у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Акцијa "Мадагаскар" је усмјерена на разбијање организоване криминалне групе која се бави неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога.

Блокирани су и  рачуни држављанина БиХ који се доводи у везу са организованим криминалом, кријумчарењем и корупцијом.

Након вишемјесечне истраге и сарадње Тужилаштва БиХ са Холандијом, претреси су почели у јутарњим часовима и још увијек трају.

Акција је резултат дуготрајне координиране сарадње тужилаштва и полиције Холандије и БиХ.

Начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић, је казала да су у току и претреси на 15 локација у Холандији.

Она је навела да је приликом претреса пронађено више предмета који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога.

"Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске у сарадњи са Полицијом Холандије спроводе међународну акцију кодног назива 'Мадагаскар'.

У реализацији активности учествују и припадници Сипе, а акција се врши под надзором Тужилаштва БиХ", нагласила је Миљановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана