Зворник: За пројекте изградње водоводног система 2,2 милиона КМ

Срна
Зворник: За пројекте изградње водоводног система 2,2 милиона КМ

ЗВОРНИК - Градоначелник Зворника Зоран Стевановић и представник зворничке фирме “Кесо промет” Драгиша Крстић потписали су данас уговор о изградњи водоводног система за насеља Локањ-Пилица вриједан око 2,2 милиона КМ.

Стеавновић је, након потписивања уговора, рекао новинарима да је од укупно наведних средстава 1,2 милиона КМ донација ЕУ, 500.000 КМ кредитна средства Европске инвестиционе банке, док ће остатак од око 500.000 КМ бити обезбијеђено из буџета града.

“Изградњом овог водоводног система обезбеђује се нових 297 прикључака за мјештане Локања и Пилице”, рекао је градоначелник Зворника и подсјетио да је ово наставак пројекта у који је уложено већ скоро седам милиона КМ, а који је обухватио водовод “Сјевер”, односно насеља од Козлука до Шепка, те изградњу канализационе мреже у Табанцима и напајање водом мјесне заједнице Тршић.

Истичући да је ово завршна фаза великог водоводног пројекта, Стевановић је навео да ће остати још један дио насеља Пилица у којем ће проблем водоснабдијевања бити ријешен у наредним годинама.

Према његовим ријечима, прије 11 година кренули смо у реализацију ових пројеката, јер је за комфоран живот на селу битна путна комуникација, те квалитетна водоводна и канализациона мрежа.

Представник извођача радова Драгиша Крстић рекао је да водоводни систем Локањ-Пилица по пројекту подразумијева изградњу дистрибутивног цјевовода у дужини око 17.000 метара, резервоара запремине 100 метара кубних, пет пумпних станица и једну растеретну комору.

Он је додао да ће радови почети у наредних десетак дана, а рок за завршетак је 365 дана, односно једна година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана