Жупник из Добоја поклонио суграђанима електрична инвалидска колица

ATV
Жупник из Добоја поклонио суграђанима електрична инвалидска колица

Није важно како се ко зове и које је вјере, важно је да, ако можемо, помогнемо једни другима - то је порука која стиже из Теслића од жупника Ивана Равлића. И није остало само на ријечима. Он је данас био прави примјер суживота и толеранције. Суграђанима, којима је је то било неопходно, донирао је електрична инвалидска колица. Саша, Емира и Лазо кажу - свака част овом човјеку који нам је олакшао живот.

 ”Моћу се више кретати, имао сам теже покрете, по кући само”, каже Саша Долић.

 ”Да могу мало изаћи у град, проћи, јер овако сам била ограничена двориште и кућа. (РЕЗ) Кад год пожелите можете отићи у трговину, до банке, попити с пријатељима кафу”, каже Емира Нунић.

“Значиће много. Одлична су колица. Задовољан сам”, каже Лазо Станковић.

Жупник је колица купио властитим саредствима. И то није први пут. До сада их је подијелио 17, осим у Теслићу, у Бањалуци, Дервенти и Добоју. Нема националних већ само подјела на добре и лоше људе, каже Равлић.

 ”Видите овдје Срби, православци, Муслимани,њима највише, нас и нема пуно. Али ево, мени је драго да помогнем, без обзира на вјеру и нацију. Ми би требали надићи националне односе, а гледати на социјалне потребе”, каже Иван Равлић, жупник.

Оне којима је помоћ потребна жупник проналази на разне начине. Неки дођу лично али се за већину чује сасвим случајно. Драгиша Ристикић помаже жупнику у хуманитарном раду.

 ”Игром случаја чекајући аутобус, срео сам инвалида, причали па смо и у Бањалуци додијелили колица. У Дервенти су исто додјељена колица исто игром случаја”, каже Драгиша Ристикић.

До сада је хумани жупник многима помогао. И нема одустајања. Своју мисију наставља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана