“Жељезнице” траже 45 радника на неодређено вријеме

Д. О.
“Жељезнице” траже 45 радника на неодређено вријеме

Бањалука - Управа “Жељезница Републике Српске” расписала је интерни оглас за попуну 45 упражњених радних мјеста на неодређено вријеме.

У огласу, који је објављен на сајту овог предузећа, наведено је да су им потребни пружни радници, чувари пруге, дипломирани инжењери машинства и електроинжењери, бравари, електромеханичари, механичари, столари, заваривачи, металостругари и пјескар кола.

Предсједник Самосталног синдиката саобраћајно-транспортне дјелатности Златко Марин каже да је ово предузеће у посљедњем периоду напустио велики број радника, због чега је неопходно запослити нове људе.

- Многи су отишли јер нису више жељели да раде за ниске плате. Сада смо на многим позицијама у дефициту са радницима. Због мањка запослених имамо низ проблема, а тренутно не можемо користити ни љетни одмор јер нема ко да ради - објашњава Марин.

Додаје да је, према посљедњим информацијама које им је доставила управа, у том предузећу било запослено око 2.300 радника.

- И даље има вишка радника у администрацији, док је све евидентнији мањак извршног особља. Недостаје нам пружних радника, скретничара. Сваки дан нас неко напусти - додао је Марин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана