Жељезничари добили мартовску плату

М. Ми.
Жељезничари добили мартовску плату

Бањалука - Радницима "Жељезница РС" (ЖРС) јуче је исплаћена плата за март, чиме је испуњено обећање управе предузећа дато прошле седмице.

Запосленима је прошле седмице исплаћен и један топли оброк, а исплата плате за март до краја ове седмице била је услов за одустајање од протеста жељезничара у Бањалуци.

У "Жељезницама РС" нагласили су да су успјели да исплате плату из сопствених прихода, а не грантова Владе РС.

Радници напомињу да им поред плате за март предузеће дугује и новац за топли оброк и превоз.

- Надамо се да ће у идућем периоду бити измирена и дуговања Владе РС, јер једино на тај начин биће постигнута редовност у исплати плата, али и осталих накнада запосленима - рекао је предсједник Синдиката саобраћајно-транспортне дјелатности ЖРС Златко Марин.

Међу захтјевима радника су и смјена директора ЖРС Драгана Савановића, као и покретање одговорности за бивше директоре који су, како сматрају радници, уништили ово предузеће.

"Жељезницама" пријети и блокада рачуна, а у Пореској управи РС (ПУРС) казали су да ово предузеће за порезе и доприносе дугује 5,57 милиона марака.

- Рачун ЖРС још није блокиран, јер чекамо закључке Владе РС - казали су у ПУРС-у.

ЖРС прошлу годину су завршиле са губитком од 25,1 милион марака, што је 42 одсто већи минус од планираног. Предузеће је негативно пословало и у 2014. години,

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана