Завршено 60 одсто грађевинских радова нове болнице у Источном Сарајеву

Срна
Завршено 60 одсто грађевинских радова нове болнице у Источном Сарајеву

Источно Сарајево - Нова болница у Источном Сарајеву требало би да од октобра буде у функцији, а до сада је урађено око 60 одсто грађевинских радова, рекао је Срни шеф градилишта Огњен Бундало.

Он је истакао да раде без паузе да би до октобра болница била у функцији, те навео да би до септембра требало да буду завршени грађевински радови, након чега ће услиједити опремање.

Бундало је додао да је завршена кровна конструкција, а у току су радови на вањском уређењу објекта, канализацији, као и унутрашњи радови - постављање керамике, машинских инсталација.

Портпарол Болнице Источно Сарајево Далибор Бошковић рекао је да је велики број радника на градилишту сваки дан и да раде и прековремено.

Он је истакао да за сада немају никаквих примједби и да ће особље и пацијенти ускоро добити репрезентативну болницу.

Бошковић је подсјетио да ће површина болнице бити 10.500 метара квадратних, а чиниће је два спојена објекта - стационарни и технички, који ће бити повезани са недавно отвореним поликлиничким објектом.

Бошковић је истакао да кроз поликлинички блок, односно кроз све специјалистичке и субспецијалистичке амбуланте, свакодневно буде прегледано од 300 до 350 пацијента.

Бошковић је додао да ће у току овог мјесеца у поликлинику преселити и одјељење оториноларингологије и хируршка и ортопедска амбуланта.

Он је нагласио да је рад љекарима олакшао нови медицински информатички систем јер су сада сви подаци о пацијентима на једном мјесту, а и систем наплаћивања је сада много лакши.

“Ми смо, као и пацијенти, презадовољни новим условима у којима радимо и радујемо се изградњи нове болнице која ће бити модерна и савремена у сваком погледу”, истакао је Бошковић.

Камен темељац за нову болницу 7. јула су положили предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Жељка Цвијановић, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић и директор Болнице Горан Тодоровић.

Изградња и опремање нове болнице у Источном Сарајеву требало би да кошта 46,58 милиона КМ без ПДВ-а, а извођач радова је фирма “Марковић инвест” из Лакташа.

Нова Болница Источно Сарајево ће пружати савремене медицинске услуге за 120.000 становника сарајевско–романијске регије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана