За свега 24 сата: Прикупљен рекордан износ за младића који је пао с коња

GS
Foto: NN

САНСКИ МОСТ - У врло кратком временском периоду, за свега 24 сата, прикупљено је 18 хиљада марака за потребе лијечења 20-годишњег Зекеријаха Зеке Керића из села Томина надомак Санског Моста, који је тешко страдао приликом пада с коња.

Ово је још један примјер велике и несебичне племенитости и хуманости у тешким тренуцима, посебно када је у питању један млади људски живот. 

"Томина и њени дивни мјештани, заједно с другим великодушним људима, показали су своје срце величине планине! У само 24 сата хуманитарне акције, још једном су доказали да заједно могу учинити чуда. Акција за помоћ у лијечењу Зеке Керића, младића који је тешко страдао у паду с коња на хиподрому Шејковача, већ је сада успјела. У једном дану, прикупљено је више од 18 хиљада марака. Ова брза и великодушна реакција показује колико су Томина и њени мјештани, заједно с осталим добрим људима, спремни помоћи онима којима је то најпотребније. Захваљујемо се и здавственим радницима који су на професионалан и брз начин обавили свој дио посла, пружајући бригу и подршку Зеки у овим тешким тренуцима. Браво за овај диван примјер солидарности и хуманости!", наводи се на фејсбук профилу Мјесне заједнице Томина.

У објављеном статусу налазе се бројеви жиро рачуна на који се могу уплатити средства.

Подсјећамо да је приликом несретног пада с коња, тешке повреде главе  задобио Зекеријах Керић и након несреће хоспитализиран је у Кантоналној болници у Бихаћу.

Овај младић је познат као велики заљубљеник у тркаће коње, те је последњих година био ангажован како би одржавао и хранио ове животиње.

Према незваничним информацијама, јашући једно од грла, изгубио је равнотежу, при чему му се нога заплела у узенгију па га је животиња у трку вукла неколико десетина метара за собом.

При томе је задобио тешке повреде главе, а према последњим информацијама његово животно стање је још критично.

Будући да нема здравствено осигурање, његови пријатељи су покренули хуманитарну акцију како би се прикупила неопходна средства за лијечење, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана