За побољшање квалитета земљишта подстицај за 202 пољопривредника у Бијељини

ГС
Foto: Илустрација

БИЈЕЉИНА - Право на добијање подстицајних средстава, односно кречњака, за побољшање квалитета земљишта остварила су 202 пољопривредника, а за ову врсту подстицаја из градског буџета обезбијеђено је 95.000 КМ, односно 3.000 метара кубних кречњака.

Активности на побољшању квалитета пољопривредног земљишта, односно калцификацији, планиране су Правилником Аграрног фонда о начину и условима подстицаја у пољопривредној производњи за текућу годину, којим је предвиђено да, уз захтјев за добијање овог подстицаја, пољопривредници прилажу и узорак земљишта за анализирање киселости (пе-ха вриједности), што финансира Аграрни фонд.

"Комисија Аграрног фонда на терену, методом случајног узорка, на лицу мјеста утврђује стварно стање", саопштено је из бијељинске Градске управе.

У саопштењу је наведено да се право на добијање подстицајних средстава, односно кречњака за побољшање квалитета земљишта, остварује једном у двије године за обрадиве површине од 0,5 до два хектара, преносе Независне.

Из Градске управе су навели да су у завршној фази и радови на изградњи, поправци и уређењу сеоске инфраструктуре, за које је, такође, предвиђено финансирање из Аграрног фонда.

"За ову сврху у 2021. години издвојено је 100.000 КМ", пише у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана