Црна Гора: За 25 година изгубљена популација мањег града

Срна
Foto: Новости

ПОДГОРИЦА - Црна Гора је у саобраћајним несрећама, у претходних четврт вијека, изгубила популацију једног града као што су Плужине, рекао је министар саобраћаја и поморства у Влади Црне Горе Филип Радуловић.

Он је на едукативној трибини “Млади и безбједност саобраћаја на путевима”, одржаној за ученике машинске и грађевинско-геодетске школе, рекао да се у Црној Гори у просјеку сваког дана догоди 18 саобраћајних незгода у којима девет особа буде повријеђено, саопштено је из Министарства саобраћаја и поморства у Подгорици.

“Од 1999. до 2023. године у саобраћају је страдало 1.996 људи, а више од 56.000 је теже или лакше повријеђено”, саопштио је Радуловић.

Он је истакао да је у претходних четврт вијека у саобраћајним несрећама Црна Гора изгубила популацију једног града. “Број погинулих у саобраћајним незгодама у Црној Гори у посљедњих 25 година представља град величине Плужина”, навео је Радуловић.

Како је додао, забрињавајући је податак да од укупног броја повријеђених и смртно страдалих оосба, чак 30 одсто су у узрасту од 18 до 35 година. “У просјеку годишње у Црној Гори живот изгуби 27 људи доби између 18 и 35 година”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана