Враћају се врућине, температуре у наредним данима до 34 степена

Г.С.
Враћају се врућине, температуре у наредним данима до 34 степена

Према саопштењу Федералног хидрометеоролошког завода чини се да нас очекује повратак правог љета уз одлазак влажних и кишних дана.

Данас ће већи дио дана преовладати претежно облачно вријеме. Више сунчаног времена моћи ћемо видјети на крајњем југу земље, а падавине су углавном локалне и слабијег интензитета. Прије подне више падавина се очекује на сјеверу и сјевероистоку Босне, а у послијеподневним сатима очекујемо постепено смањење облачности.

Најнижа јутарња температура зрака већином између 8 и 13°Ц, на југу земље до 17°Ц. Највиша дневна температура зрака већином између 19 и 24°Ц, на југу земље до 28°Ц.

Првог дана наредне седмице у БиХ ће бити умјерено до претежно облачно вријеме. У Херцеговини очекујемо малу до умјерену наоблаку, а у послијеподневним часовима се очекује разведравање у цијелој земљи.

Најнижа јутарња температура зрака већином између 9 и 14°Ц, на југу земље до 18°Ц. Највиша дневна температура зрака већином између 24 и 29°Ц, на југу земље до 31°Ц.

У уторак ће бити сунчано уз малу до умјерену облачност. У јутарњим сатима по котлинама и уз ријечне токове изгледна је магла и ниска наоблака, а у Херцеговини сунчано.

Најнижа јутарња температура зрака већином између 10 и 16°Ц, на југу земље до 20°Ц. Највиша дневна температура зрака већином између 27 и 32°Ц, на југу земље до 34°Ц.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана