Вода из Трнова иде у Дубаи

Милијана Латиновић
Вода из Трнова иде у Дубаи

ТРНОВО - Милионска инвестиција у Трнову требало би да добије епилог у марту идуће године, када ће из погона Фабрике за флаширање воде у насељу Кијево прве флаше кренути ка Дубаију.

Потврдио је то јуче за "Глас Српске" власник фабрике Сванимир Крештелица нагласивши да су све административне процедуре завршене, те да на прољеће фабрика, чија је вриједност око 2,5 милиона марака, почиње да ради пуном паром.

- Капацитет погона је толики да на сат можемо пунити око 2.500 комада флаша од пола литра и литар, те 500 комада канистера од пет литара. То значи да бисмо у једној радној смјени пунили око 4.000 канистера од пет литара и 20.000 комада мањих  флаша - појаснио је Крештелица.

Осим на домаћем тржишту, додао је, воду из Кијева планирају пласирати и у иностранство, а међу првим одредиштима на њиховој пословној мапи уцртан је Дубаи.

- Потписали смо споразум о пословној сарадњи са једном фирмом из Дубаија. Имамо велика очекивања од ове инвестиције и сигуран сам да се квалитетом можемо изборити за своје мјесто на тржишту - истакао је Крештелица.

Он сматра да је потребно подићи свијест грађана о томе да купују домаће, јер би се на тај начин годишње уштедјело око 180 милиона марака, колико БиХ искешира на воду из увоза.

Начелник Трнова Драгомир Гаговић каже да је очекивао да ће ова инвестиција бити реализована прије краја ове године, како је инвеститор раније најављивао.

- Уколико фабрика буде отворена како је планирано, биће то значајан развојни потенцијал ове локалне заједнице. Свако ново радно мјесто значи много - поручио је Гаговић. 

Фабрика за флаширање воде у насељу Кијево изграђена је на површини од 450 квадрата. Још половином ове године у објекту су инсталиране све потребне машине, а инвеститор је тада најављивао да би вода из Кијева могла кренути до краја августа. Како је навео, због бирократских процедура рок је пролонгиран до прољећа. 
 

Радна снага 

Сванимир Крештелица је рекао да ће на почетку у Фабрици за флаширање воде бити запослено десетак радника.

- Како будемо проширивали капацитете, запошљаваћемо нове раднике. Приоритет ће имати домаће становништво - рекао је Крештелица.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана