Вишковић: Приоритет и даље стварање услова за нова запошљавања

Срна
Вишковић: Приоритет и даље стварање услова за нова запошљавања

Бањалука - Премијер Републике Српске Радован Вишковић честитао је данас 1. мај, Међународни празник рада грађанима, радницима и синдикатима у Републици, поручивши да приоритет Владе Српске остаје стварање повољнијег пословног амбијента, привлачење инвестиција, те услова за нова запошљавања и побољшање животног стандарда.

Вишковић је у честитки, коју је упутио у своје и у име Владе Српске, истакао да је 1. мај симбол борбе за права радника, социјалну правду и радничку солидарност.

“Позивам вас да заједно истрајемо у борби за остваривање ових идеала и допринесемо стварњу што квалитетнијих услова рада у нашем друштву”, додао је он.

Он је навео да ће Влада ускоро предложити нови сет закона, с циљем растерећења привреде и повећања плата.

“Кроз законску регулативу дефинисаћемо да се послодавцима који повећају плату запосленима, на крају године врати знатан дио пореских давања”, додао је премијер Српске.

Подсјећа се да Влада и ове године наставља реализацију успјешног Програма запошљавања, којим стимулише послодавце да отварају нова радна мјеста.

“С поносом истичем и да ће Влада од ове године редовно обезбјеђивати послове приправника у институцијама Републике Српске за најбоље студенте са два јавна универзитета у Републици Српској, јер на младим и стручним људима остаје развој и просперитет Републике”, наводи Вишковић.

Вишковић је напоменуо да од ове године Влада спроводи и Програм преквалификације високообразованих незапослених лица у правцу основних ИТ вјештина, да би та лица била конкурентнија на тржишту рада.

“Све ове активности Влада Републике Српске осмишљава и води кроз дијалог и у сарадњи са социјалним партнерима, чија нам је помоћ и савјетодавна улога од непроцјењивог значаја. Жеља нам је да наставимо да унапређујемо сарадњу са нашим социјалним партнерима на добробит свих радника и грађана у Републици Српској”, наводи се у честитки.

Вишковић је пожелио грађанима Српске да предстојећи Међународни празник рада проведу у здрављу, миру и добром расположењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана