Вишеград: Приводи се крају изградња 40 станова за социјално угрожене и расељене особе

Срна
Вишеград: Приводи се крају изградња 40 станова за социјално угрожене и расељене особе

ВИШЕГРАД - Изградња 40 станова у насељу Калате у општини Вишеград за социјално угрожене и расељене особе биће завршена најкасније за два мјесеца, рекао је шеф градилишта Драган Плавшић.

Плавшић је у име извођача радова предузећа “Јокић инвест” Зворник рекао да су стамбене јединице различите структуре, од гарсонијере до трособног стана, да зграда посједује лифт и централно гријање, а тренутно се ради паркинг и уређује простор око грађевине.

“На градилишту је тренутно 40 радника, што је довољно да се радови заврше”, додао је Плавшић.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић истакао је да ће на овај начин бити збринута лица из колективног центра у Незуцима и лица која имају право на алтернативни смјештај.

“Очекује се да ће до јесени зграда бити усељена, а станови ће бити додијељени у складу са актима које је Скупштина општине донијела”, додао је Ђукановић.

Донаторска средства за изградњу овог стамбеног објекта обезбиједило је Министарство за избјегла и расељена лица Републике Српске у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице БиХ и Фондом за повратак, док је општина Вишеград обезбиједила земљиште, пројектну документацију, неопходне дозволе и прикључке на инфраструктуру.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана