Вечерас донаторско вече и хуманитарни концерт за обољелу дјецу

Цвија Мркоњић
Вечерас донаторско вече и хуманитарни концерт за обољелу дјецу

Бањалука - Донаторско вече и хуманитарни концерт, који ће вечерас бити одржани у Бањалуци, показаће колико су хумани грађани Српске, јер ће од њихове великодушности зависити градња "родитељске куће" за дјецу обољелу од малигних болести која им је пријеко потребна.

Из Удружења "Искра", које окупља родитеље из РС чија су дјеца обољела од малигних болести, апелују на грађане да се у што већем броју одазову хуманом позиву како би било прикупљено 800.000 КМ неопходних за "родитељску кућу". Објекат ће бити изграђен уз Универзитетску болницу Клинички центар у Бањалуци са којим ће бити повезан топлом везом како дјеца не би морала излазити напоље када одлазе у болницу.

- Постојање "родитељске куће" много ће им значити. То је од непроцјењиве вриједности. Надам се да ће грађани, који не буду могли доћи на концерт, у својим домовима позвати број 1458 како би донирали једну марку за њену изградњу - рекла је члан Управног одбора и секретар Удружења "Искра" Дијана Берић, која носи позитивна искуства из "родитељске куће" у Београду, гдје је боравила са својим сином док се опорављао.

Донаторско вече у оквиру акције "С љубављу храбрим срцима" биће одржано по пети пут под покровитељством предсједника РС Милорада Додика. Кабинет предсједника РС окупиће донаторе у Административном центру Владе, док ће истовремено на Тргу Републике на платоу испред Радио-телевизије РС бити одржан хуманитарни концерт са почетком у 20 часова. Улаз на концерт је бесплатан, а организатори су позвали публику да умјесто карте позову хуманитарни број 1458. На концерту ће наступити Владо Георгиев, Јелена Томашевић, Романа Панић, Жељко Самарџић и група "Милиграм".

У оквиру акције "С љубављу храбрим срцима" претходне четири године на донаторским вечерима прикупљан је новац за помоћ дјеци обољелој од малигних болести, дјеци са посебним потребама, малишанима обољелим од дијабетеса и дјеци са аутизмом.

 

Влада уплатила 50.000 КМ

Из Владе РС саопштено је да је на јучерашњој сједници одобрено 50.000 КМ за изградњу "родитељске куће".

Предсједник Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Радован Вишковић истакао је да је 29 посланика ове странке донирало по 100 марака за градњу "родитељске куће".

- Наш клуб ће уплатити 2.900 марака за те намјене - рекао је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана