Упозорење из АМС Српске: Возачи, опрез!

Срна
Foto: Илустрација/Танјуг

БИЈЕЛЈИНА - Возаче овог јутра због нестабилних временских услова очекују промјенљиви услови вожње, од сувих до мјестимично мокрих, или влажних коловоза, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Постоји опасност од одрона на дионицама у усјецима, као и мјестимична магла у котлинама и дуж ријечних токова због чега је неопходна је максимално опрезна вожња прилагођена стању и условима на путу. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Због извођења радова измијењен је режим саобраћаја на кружне раскрснице у Требињу, те путевима Приједор три-Копривна, Нова Топола-Клашнице један, Хан Пијесак два - Соколац, Јајце-Црна Ријека, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, Руданка-Добој, Градишка-Нова Топола-Клашнице, Клашнице један-Нова Топола Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, Стари Угљевик-Главичице.

Биће вршене повремене обуставе саобраћаја због извођења минерских радова на путевима ЛЈубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома “Рогоушићи” у мјесту Пале, пута Подроманија-Доња ЛЈубогошта, на локалитету Хан Дервента /општина Пале/, на магистралном путу МИ-111 Сарајево-Фоча, дионица Трново–Миљевина у кањону ријеке Бистрица, на каменолому “Грапска-Костајница”, на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, као и на магистралном путу Саставци-Устипрача и Рача-Бијељина у рејону Балатуна.

На регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој ЛЈескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака због активираних клизишта.

Због редовног сервисирања лијевих тунелских цијеви тунела Хум, Печуј, Ричице и Клопче затворена је дионица аутопута А-1 Зеница југ-Зеница сјевер. Искључење са аутопута преусмјерено је на наплатно мјесто Зеница југ.

На магистралном путу Кључ-Сански Мост /на улазу у Сански Мост/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима: Лашва-Каоник, Каоник-Бусовача, Бугојно-Горњи ВакуФ/Ускопље, Јабланица-Прозор, Тарчин-Коњиц, Кладањ-Власеница /Гојсалићи/, Јелах-Добој /Каруше/, Јабланица-Потоци /у Доњој Јабланици/ и Чевљановићи-Нишићи. На мјестима извођења радова саобраћај се одвија успорено.

Због деминирања терена на путном правцу Брчко-Церик /Малезијски пут/ сваког радног дана од 8.00 до 16.00 часова долази до получасовних обустава саобраћаја, уз десетоминутна пропуштања, а саобраћај се преусмјерава на обилазницу преко Брке.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана