Универзитет у Бањалуци: Пријемни испити 1. јула

Срна
Универзитет у Бањалуци: Пријемни испити 1. јула

Конкурс за упис студената у академској 2024/2025. години на Универзитету у Бањалуци биће објављен 12. јуна, док су пријемни испити заказани 1. јула, саопштено је из овог универзитета.

Будући бруцоши бањалучког Универзитета пријаве за полагање пријемних испита могу предати од 24. до 28. јуна, а од ове године то се може учинити и електронски.

"Кандидати који успјешно положе пријемни испит, те остваре право уписа могу се уписати од 8. до 12. јула ", наводи се у саопштењу.

Други уписни рок организоваће чланице Универзитета у Бањалуци које у првом року не упишу планирани број студената, те ће конкурс за упис у другом року бити објављен 14. августа, док ће се пријаве за полагање пријемних испита моћи предати од 26. до 30. августа.

Академским календаром предвиђено је да се пријемни испити у другом року полажу 2. септембра, док је упис примљених кандидата од 9. до 13. септембра 2024. године.

Све детаљније информације о упису биће познате у тексту конкурса који ће бити објављен на интернетској страници Универзитета и свих факултета/Академије, као и у дневним новинама.

Универзитет у Бањалуци основан је 7. новембра 1975. године, водећа је високошколска научно-образовна институција у Републици Српској и други по величини универзитет у БиХ.

Универзитет постиже европске стандарде и доприноси укупном развоју знања, а кроз науку, истраживање, интернационализацију и иновације унапређује наставни процес и подстиче економски развој друштва.

Бањалучки Универзитет у свом саставу данас има 16 факултета, Академију умјетности и Институт за генетичке ресурсе. Настава се изводи по болоњским принципима и то на 66 студијских програма првог циклуса студија, 67 студијских програма другог и 14 студијских програма трећег циклуса студија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана