Унија студената Републике Српске: Студентски смјештај највећа бољка

А. Ј.
Унија студената Републике Српске: Студентски смјештај највећа бољка

Бањалука - Највећи проблем студената је мањак смјештајних капацитета нарочито у Источном Сарајеву, али надамо се да би домови на Палама, Фочи и у Бањалуци требало да буду отворени почеком наредне године, поручио је предсједник Уније студената РС Боривој Обрадовић.

- Студенти су претходних година имали проблема због нејединства, али да је, на срећу, тај проблем иза њих - рекао је Обрадовић поводом обиљежавања Међународног дана студената.

Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић поручио да ће ово министарство и у наредном периоду радити на унапређењу квалитета наставе и повећању мобилности студената и академског особља.

Честитку Унији студената РС упутио је и предсједник РС Милорад Додик, истичући да су студенти одувијек били носиоци прогресивних идеја и слободарске мисли.

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић истакао је потребу за сталним побољшањем услова студирања у РС. Честиткама се придружио и ректор Универзитета у Источном Сарајеву Радослав Грујић, истичући да се РС и цијела заједница према њима односе благонаклоно.

- Студенти су одувијек предњачили јер најбрже прихватају нове идеје које се дешавају друштву. Они треба и морају стварати критички став друштва - рекао је Грујић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана