Унајмљивање Дједа Мраза до 150 КМ

nezavisne.com
Унајмљивање Дједа Мраза до 150 КМ

БАЊАЛУКА, БИЈЕЉИНА - Вријеме новогодишњих празника посебан је период који уноси радост у домове, а најважнији дио прославе, макар по мишљењу најмлађих, јесте присуство Дједа Мраза.

Весели дједица карактеристичног изгледа и осмијеха омиљена је традиција зимских празника, посебно малишанима, јер им доноси поклоне.

Бројни родитељи у РС своју дјецу развесељавају управо на овај начин, унајмљујући Дједа Мраза, а ове године за то ће морати да издвоје од 10 до 20 КМ.

Ако предузеће или фирма желе да унајме веселог дједицу да уручи дарове дјеци њихових запосленика, за то ће морати да издвоје од 100 до 150 КМ.

Посао Дједа Мраза, према ријечима оних који се овим професионално баве, јесте да се са најмлађима фотографише, разговара и уручи им пакетиће.

Далибор Глигорић, власник Позориштанца “Пуж” у Бањалуци, каже да већ двије деценије у зимском периоду постаје Дјед Мраз и уноси радост, како у приватне домове, тако и на уручивању пакетића које организују фирме.

“Ове године наше позориштанце слави 20 година постојања. Цијене унајмљивања Дједа Мраза су остале исте као и претходних година и крећу се од 15 до 20 КМ уколико идемо у приватне домове”, казао је Глигорић. Додао је да је цијена нешто виша ако се за дјецу приређује представа те тада износи од 100 до 150 КМ.

Истакао је да се у кућним посјетама Дјед Мраз дружи са дјецом, пјева им пјесмице и прича приче, потом подијели пакетиће и фотографише се.

“Када су у питању фирме, тада имамо представе за дјецу са три глумца. Дјеца се и ту фотографишу са Дједом Мразом, уручимо им пакетиће те постоји могућност израде календара”, објаснио је Глигорић.

Додаје да их најчешће унајмљују исте фирме неколико година заредом те да је већ до сада око 20 фирми резервисало њиховог Дједа Мраза.

Бијељинац који ради као Дјед Мраз каже да родитељи и фирме у овом граду ове године показују мање интересовање за унајмљивање.

“Људи воле када виде Дједа Мраза и дјеца се веселе, али ето, ове године сам имао свега десетак одлазак у домове, можда је разлог лошије економско стање”, рекао је овај Бијељинац.

Додаје да ни цијена није висока те да долазак у приватне домове наплаћује 10 КМ.

“Наступ, када ме фирма унајми, наплаћујем једну КМ по дјетету. Значи 100 дјеце 100 КМ, 20 дјеце 20 КМ”, објаснио је овај Бијељинац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана