Умјесто ватромета град Приједор набавља хранилице за псе и мачке

Срна
Умјесто ватромета град Приједор набавља хранилице за псе и мачке

Хранилице ће бити распоређене на неколико локација у граду, а сваког дана ће бити редовно снабдијеване храном.

Привредно-туристичка манифестација „Приједорска зима 2023“ биће одржана од 12. децембра до 1. јануара, најавила је данас Градска управа.

Шеф кабинета градоначелника Данијела Додош рекла је да су се прикључиле све културне установе и да је програм богат и разноврстан.

„У Позоришту ће бити организоване бесплатне представе, у биоскопу `Козара` филмски маратон, а разноврстан програм предвиђен је и у библиотеци, музеју, галерији“, рекла је Додошева на конференцији за новинаре.

Према њеним ријечима, биће организоване промоције књига и друге активнисти које могу привући велики број суграђена.

Додошева је најавила да ће и ове године бити организована Дјечија нова година када ће град Приједор подијелити 1.000 пакетића.

И ове године на Тргу мајора Зорана Карлице биће организован дочек Нове године.

„Новина у односу на претходну, али и све претходне године, јесте да ће средства која су била намијењена за ватромет бити преусмјерена за набавку хранилица за псе и мачке. Хранилице ће бити распоређене на неколико локација у граду, а сваког дана ће бити редовно снабдијеване храном“, додала је Додошева.

Начелник градског Одјељења за привреду и предузетништво Раде Росић рекао је да ће у оквиру „Приједорске зиме“ од 22. децембра бити отворен Зимски град на Тргу мајора Зорана Карлице, гдје ће са угоститељима и излагачима бити организоване вечери добре хране, музике и забаве.

„Град Приједор обезбиједио је за све угоститеље и излагаче бесплатне кућице заједно са неопходним столицама, столовима, гријалицама, окићене кућице, које ће свакако допринијети да манифестације које се дешавају на тргу буду употпуњене“, додао је Росић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана