Умјесто чекања у реду: Користите "СМС сервис“ МУП-а Српске!

GS
Foto: Atv

Грађанима Републике Српске савјетује се да, умјесто чекања у реду испред локација за издавање личних докумената, користе "СМС сервис“ Министарства унутрашњих послова Српске, наведено је у саопштењу Полицијске управе Требиње.

"Како бисте били у могућности да користите 'СМС сервис' потребно је да пријавите свој број мобилног телефона у Полицијској станици ове Управе на чијој територији имате пријављено пребивалиште или боравиште“, саопштено је из Полицијске управе Требиње.

Слањем СМС поруке на број 091 110 122 можете да: 

1. извршите провјере у регистрима МУП-а које подразумијевају:

  - увид у статус докумената (лична карта, возачка дозвола, путна исправа) - добијање информације путем SMS-а о тренутном статусу поднесеног захтјева за издавање документа или документа, 

  - увид у новчане казне и уплате, појединачне по броју налога и укупне

  - увид у изречене казнене бодове, и то: појединачне по броју налога са датумом истека, збирне са датумом истека

  - увид у регистрацију моторног возила

2. се пријавите на сервис ако желите да добијате обавјештење из регистара МУП-а и то: 

  - обавјештење о истеку важења документа (лична карта, возачка дозвола, путна исправа) - обавјештење МУП шаље 30 дана прије истека важности документа

  - обавјештење о престанку важења изречених казнених бодова - обавјештење МУП шаље на дан престанка важности казнених бодова

  - обавјештење о истеку важења регистрације - обавјештење МУП шаље 30 дана прије истека важности

Грађани се могу пријавити да путем СМС сервиса добијају обавјештења за све наведене сервисе или појединачне (нпр. грађанин се пријави да добије информацију када је лична карта за коју је поднио захтјев прешла у статус "спремна за издавање“ те може доћи на локацију за издавање личних докумената МУП и преузети документ).

Такође, одјава грађанина са сервиса, може бити појединачна или за све наведене информације.

Сервис је омогућен за сва три мобилна оператера која пружају услуге у Републици Српској, a цијена СМС поруке је 0,1 КМ, преноси АТВ.

Све детаљне информације о намјени и кориштењу СMС сервиса МУП-а Републике Српске су доступне на Интернет сајту Министарства на адреси www.mup.vladars.net.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана