Укупни приходи Електрокрајине око 210 милиона КМ

Срна
Укупни приходи Електрокрајине око 210 милиона КМ

Бањалука - Директор "Електрокрајине" Сека Кузмановић истакла је данас да ће ово предузеће у текућој години имати укупне приходе од око 210 милиона КМ, док би бруто добит требало да износи више од 400.000 КМ.

 "Пословни резултати у овој години били су и више него успјешни у датим околностима. Иако сачињавање годишњих биланса тек слиједи, наше процјене су да ће жЕлектрокрајинаж ову годину завршити са укупним приходима на нивоу прошлогодишњих", рекла је Кузмановићева на новогодишњем пријему.


Она је нагласила да је важан показатељ пословања и ниво наплате који је константно у овој години прелазио 100 одсто, укључујући и наплату потраживања по склопљених репрограмима.

"жЕлектрокрајинаж велику пажњу посвећује инвестицијама, прије свега у изградњу нове и санацију постојеће дистрибутивне мреже, чиме остварујемо наш основни задатак стабилног и квалитетног снабдијевања купаца електричном енергијом", додала је Кузмановићева.

Она каже да су значајна средства уложена и у набавку нове механизације и изградњу пословних објеката, а све у циљу креирања услова за ефикасније и економичније пословање, те побољшања безбједности и услова за рад запослених.

"Планови жЕлектрокрајинеж у 2015. години огледају се прије свега у намјери наставка инвестиционих активности и досадашњих позитивних трендова када је ријеч о смањењу дистрибутивних губитака и побољшању процента наплате, што би се одразило и на још боље финансијске резултате", закључила је Кузмановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана