Уговор о изради елабората водоснабдијевања јужног дијела Дервенте

Срна
Уговор о изради елабората водоснабдијевања јужног дијела Дервенте

ДЕРВЕНТА - У Дервенти је потписан уговор о изради елабората водоснабдијевања јужног дијела општине, који обухвата седам села.

Уговор је потписао начелник општине Милорад Симић и представник фирме “Конус инжењеринг” из Прњавора Слободан Кнежевић.

Симић је истакао да је ријеч о изради елабората - идејног рјешења који ће бити основа за израду главног пројекта.

“Ово се односи на причу водоснабдијевања јужног дијела општине Дервента у селима Горњи и Доњи Церани, Горња и Доња Осиња, Појезна, Црнча, Мала Сочаница и дио Велике Сочанице. Интерес је јако добар, по мени недовољан. Људи сумњају јер 40 километара од црпилишта треба обезбиједити питку воду. У ранијем времену смо радили воду и за друге дијелове општине, све је могуће”, рекао је Симић новинарима.

Он је навео да су активисти из села евидентирали 725 мјештана који желе да учествују и добију воду, те да вјерује да ће број мјештана достићи и 1.000.

“Ово нема везе са изборима и политиком, ово је посао, насушна прича. И ово је један од најзначајних пројеката за наредне четири године”, нагласио је Симић.

Начелник Дервенте је указао да је у сјеверном, источном и западном дијелу локалне заједнице проблем водоснабдијевања ријешен бушењем бунара или спајањем на градски водовод.

“Показало се да је могуће и да је практично рјешавати водоснабдијевање на овај начин. Дервента на своја три црпилишта има довољно питке воде”, рекао је Симић.

Представник фирме “Конус инжењеринг” из Прњавора Слободан Кнежевић каже да је ријеч о великом подручју на којем је становништву неопходна вода, те да ће се кроз идејно рјешење доћи до техничких елемената потребних за даљу реализацију пројекта.

“Око пет мјесеци је потребно да се уради идејно рјешење, укључујући теренске и остале радове”, рекао је Кнежевић.

Владимир Новић из Горњих Церана бави се пољопривредом и истиче да је за њега, као и већину мјештана, вода потребна, те позива остале становнике да се укључе у пројекат.

Замјеник предсједника мјесне заједнице Појезна Ратко Пећић истакао је да је, обављајући посао анкетирања и пописа становништва за учешће у пројекту, дошао до информација да људи желе да добију воду, те да је ријеч о великом богатству и веома повољној цијени

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана