У УКЦ Републике Српске почеле са радом амбуланте Клинике за онкологију и за кожне и полне болести

Срна
У УКЦ Републике Српске почеле са радом амбуланте Клинике за онкологију и за кожне и полне болести

БАЊАЛУКА - У Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци данас су почеле са радом амбуланте Клинике за онкологију и Клинике за кожне и полне болести, док су амбуланте Клинике за гинекологију и акушерство већ одржавале процес рада и у вријеме пандемије вируса корона, речено је Срни у овој здравственој установи.

Из УКЦ-а Српске су навели да је ова здравствена установа почела са омогућавањем рада специјалистичких и субспецијалистичких амбуланти у оквиру клиника, завода и служби, а на основу препорука Републичког штаба за ванредне ситуације.

“У току ове седмице почеће са радом и амбуланте Клинике за дјечије болести, Клинике за пластично-реконструктивну хирургију и Клинике за ортопедију и трауматологију”, рекли су у УКЦ-у Српске.

Из ове здравствене установе су навели да ће амбуланте осталих клиника, завода и служби бити пуштане у рад у наредном периоду, уз напомену да ће приликом доласка пацијената у амбуланте бити строго примјењиване мјере заштите од ширења новог вируса корона.

“То подразумијева мјерење температуре на улазу, дезинфекцију прије уласка у објекат, обавезно ношење рукавица и маски, а испред амбуланте медицинска сестра/техничар ће извршити додатну контролу спровођења ових мјера”, речено је у УКЦ-у Српске, уз напомену да ће се приликом наручивања водити рачуна о временском размаку између два специјалистичка прегледа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана