У Теслићу подијељена 153 рјешења за стамбено збрињавање борачких категорија

СРНА
У Теслићу подијељена 153 рјешења за стамбено збрињавање борачких категорија

Теслић - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да су данас у Теслићу подијељена 153 рјешења о додјели неповратних новчаних средстава за стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, напомињући да је ово један од најхуманијих пројеката у Српској.

Цвијановићева је данас у Теслићу најавила да се током августа очекује избор извођача радова, након чега ће почети изградња 24 стамбене јединице, чиме ће проблем стамбеног збрињавања ових категорија у овој локалној заједници бити у потпуности бити ријешен.

Она је истакла да је Влада Републике Српске опредијељена да током ове године заврши пројекат стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида у Српској.

"Разумијемо да постоји одређени број породица које се нису нашле на овим списковима из разних разлога - због слабости система евидентирања у вријеме када су се они пријављивали, због недостатка одређене папирологије, али опредијељеност Владе Српске је да, чим се заврши овај пројекат, наставља да се бави тим питањима", рекла је Цвијановићева.

Она је поручила да ће Влада бити на располагању свима да реализују то право.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић, који је са Цвијановићевом присуствовао подјели рјешења, рекао је да се у Теслићу на овај начин завршава програм потпуног стамбеног збрињавања.

Он је потврдио да ће 5. августа бити отворен тендер и закључен избор извођача радова за зграду са 24 стана за породице погинулих бораца и ратних војних инвалида.

Ђокић је подсјетио да је Влада Српске почела ове активности 2008. године одлуком да 5.606 породица буде стамбено збринуто.

"Ове године ће за те најмене бити издвојено око 36 милиона КМ, за стамбену изградњу 25 милиона КМ, за програм неповратне новчане помоћи 10,2 милиона КМ, и ту још постоји реализација дијела обавеза из прошле године", навео је Ђокић.

Он је додао да је у години страшних посљедица поплава ово само још једна у низу јасних одлука Владе Српске којима показује одговорност према свом становништву.

Ђокић је истакао да је поносан што ће власт ове године окончати најхуманији послијератни програм у Српској.

"Укупна вриједност овог пројекта је око 100 милиона КМ, што су изузетно висока издвајања, али треба имати у виду и огромну жртву погинулих бораца и ратних војних инвалида за Српску и да не постоји материјална вриједност којом се може искупити људски живот или дио тијела дат за ову Републику", рекао је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана