У полицији задржано 18 возача због алкохола

Срна
У полицији задржано 18 возача због алкохола

Требиње - У просторијама Полицијске станице Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Требиње у посљедња три мјесеца је до отрежњења задржано 18 возача који су били у алкохолисаном стању, што је новина у Закону о прекршајима Републике Српске, потврђено је Срни у овом центру.

"Од тих 18, седам возача су учесници саобраћајних незгода", рекао је замјеник командира Полицијске станице за безбједност саобраћаја у Требињу Тихомир Ивковић.

Ивковић је навео да задржавање траје док се лице не отријезни, најдуже до 12 часова.

Он је појаснио да се овај став закона о прекршајима примјењује код особа код којих је количина алкохола у крви већа од једног промила, код лица која одбију да се подвргну алкотестирању, код којих се утврди присуство наркотика и других супстанци приликом чијег коришћења није дозвољено управљати возилом.

Ивковић је подсјетио да се у посљедња три мјесеца догодило 18 саобраћајних незгода под дејством алкохола, те да је само код седам незгода количина алкохола у крви била већа од једног промила.

"У прошлој години за исти период догодиле су се 22 незгоде под дејством алкохола, што је за 27,7 одсто више него у овој години", рекао је Ивковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана