Тестирање дигиталног сигнала за 15 до 20 дана

Ж. Д.
Тестирање дигиталног сигнала за 15 до 20 дана

Сарајево - Министар комуникација и транспорта БиХ Славко Матановић рекао је јуче да је у току монтажа опреме за дигитално емитовање телевизијског програма и да у наредних 15 до 20 дана креће тестирање сигнала.

Матановић је на сједници Комисије за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламента БиХ казао да је у процесу дигитализације проблем у преласку са земаљског на дигитално емитовање и недостатак корпорације јавних РТВ сервиса која још није формирана, а која би требало да управљала дигиталном мрежом. Подсјетио је да је формирање корпорације предвиђено законом, али да за то још није постигнута политичка воља.

Комисија је разматрала информацију Министарства комуникација и транспорта БиХ о реализацији пројекта дигитализације јавних РТВ сервиса и усвојила закључак којим се даје подршка иницијативи за измјену стратегије за прелазак са земаљског на дигитално емитовање. Комисија је задужила министарство да у процесу дигитализације покрене мјере на плану стварања потребних услова за увођење комерцијалних ТВ станица у пакет дигиталних канала истовремено са јавним РТВ сервисима.

- Нема сметњи да први талас дигитализације поред три јавна РТВ сервиса - БХРТ, РТРС и РТВ ФБиХ обухвати и комерцијалне РТВ емитере - казао је Матановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана