Тениски спектакл обећава дебљи пазар

Анита Јанковић Речевић
Тениски спектакл обећава дебљи пазар

БАЊАЛУКА - Туристички радници, угоститељи, трговци, таксисти и други услужни дјелатници у Бањалуци али и околним мјестима убрзано се припремају за предстојећи тениски спектакл, јер се надају да ће током седам дана трајања турнира Српска опен имати појачан промет и добру зараду због најава да у град на Врбасу стиже велики број домаћих и иностраних љубитеља бијелог спорта.

Велики тениски турнир, на којем ће наступити најбољи свјетски играчи предвођени Новаком Ђоковићем, Српска опен одржаће се у Бањалуци од 16. до 23. априла, а да оваки догађаји представљају сјајну прилику за промоцију туристичких капацитета и доносе корист привреди, истичу бројни представници пословне заједнице који планирају упослити све расположиве капацитете током трајања манифестације. 

Замјеник предсједника и члан Управног одбора Удружења послодаваца угоститељства и туризма РС “Хорека” Горан Куртиновић каже за “Глас” да су с припремама започели још прије мјесец.

- С обзиром да се очекује долазак великог броја туриста у наш град и ми с великим очекивањима приступамо томе јер се надамо појачаном промету. Тих дана требало би да се покажемо у најбољем свјетлу те и од радника очекујемо да дају свој максимум. Цијене хране и пића нећемо мијењати - рекао је Куртиновић и додао да су од градских власти затражили да тих дана раде сат дуже.

Пуне руке посла очекују и бањалучки таксисти.

- Припремамо се да тих седам дана радимо у пуном капацитету јер се таква шанса не пружа сваки дан. Најаве су да ће бити много туриста из региона и иностранства, многи од њих требаће услуге таксија, тако да се надамо великој заради - казао је предсједник Бањалучког таксија Драган Пуришић и додао да старт кошта 2,50 марке, а цијена по пређеном километру 1,90 КМ.

Власник Маркета “Ас” Љубо Симић наводи да ће и у његовим радњама све бити у знаку преданог рада, али и добродошлице туристима. 

- Као и сви и ми очекујемо повећање промета тих дана. Много људи жели да дође у Бањалуку и види све те тенисере и ми ћемо се потрудити да им пружимо квалитетну услугу - рекао је Симић.

Да ће турнир Бањалуци али цијелој Српској донијети бројне бенефите сматра и министар трговине и туризма РС Денис Шулић.

- Сама чињеница да су већ сада попуњени скоро сви смјештајни капацитети у Бањалуци говори да је турнир испунио очекивања што се тиче туризма. Слика коју ћемо тих дана послати помоћи ће нам да испромовишемо Српску и Бањалуку у најбољем свјетлу. Сигуран сам да ће гости који буду на турниру и касније се радо вратити у Српску како би детаљније упознали њене љепоте. Све што је предсједник РС Милорад Додик радио на идеји и реализацији овог турнира било је управо у сврху промоције Српске, као одличног мјеста за живот, инвестирање и одмор - рекао је Шулић.

Самостални стручни сарадник у Туристичкој организацији града Бањалука Младен Шукало каже да је остало још мало слободних кревета, али да очекује и да се преостали расположиви смјештајни капацитети попуне када се објаве термини мечева и пусте улазнице у продају.

- Велики спортски догађаји попут овог изврсна су прилика да се наша дестинација промовише у земљи и иностранству и ми већ увелико радимо на томе. Током турнира очекујемо пуне руке посла - рекао је Шукало.

Бенефите од турнира очекују и у локалним заједницама које се наслањају на Бањалуку.

-  И ми очекујемо да наши хотелски смјештаји буду попуњени јер већ постоје најаве да ће тако и бити, нарочито што смо близу аеродрома. Овакви догађаји много доприносе развоју туризма па се надамо да ће нам се ти гости враћати, јер Лакташи имају одличну понуду велнес и спа садржаја, а ту су и наше познате терме - рекла је директорица Туристичке организације града Лакташи Свјетлана Баштинац.

У духу спорта

Горан Куртиновић је истакао како је свима циљ да град, као и угоститељски објекти буду у духу турнира.

- Тако ћемо имати заставице на локалима, тениске лоптице, а и подметачи за храну биће с логом овогодишњег Српска опена - казао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана