Свечано отворен хотел “Рајска долина лукс”, ОЦ Јахорина епицентар развоја у региону

Срна
вечано отворен хотел “Рајска долина лукс”
Foto: ГС | вечано отворен хотел “Рајска долина лукс”

ЈАХОРИНА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић свечано су данас отворили хотел “Рајска долина лукс” на Јахорини.

Осим Додика и Стевандића, врпцу су пресјекли градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и директор хотела Зоран Чавић.

Додик је након свечаног отварања рекао да је овај хотел “доказ успјеха” и да је јако битно да остане у власништву Владе Републике Српске, што је предстрек за даљи развој Српске.

Он је истакао да је Влада у тај дио Српске уложила 250 милиона марака већином бесповратних средстава и да је Олимпијски центар на Јахорини постао епицентар развоја у региону.

“На планини Јахорини је у инвестиције уложено преко милијарду марака, што приватног, што државног капитала. Желимо да инвестирамо у гондоле према Палама и Лукавици, што ће бити од великог значаја “ истакао је Додик.

 

Стевандић је рекао да је овај објекат “остварење државотворног духа”.

“Почео га је градити краљ Александар и у свој историји био је и сједиште Главног штаба Војске Републике Српске, а у њему су одржаване и сједнице Народне скупштине Српске”, рекао је Стеванић.

Свечаности присуствују министри у Влади Републике Српске, представници Српске у заједничким институцијама, те представници општина у саставу града Источно Сарајево.

Хотел “Рајска долина” налази се у центру скијалишта на Јахорини, на почетку шестосједа “Пољице”.

Објекат су у новембру 2020. године отворили тадашњи српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Реновирани хотел “Рајска долина”, у који је уложено 10 милиона КМ, у власништву је Владе Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана