Све више малишана обољелих од тумора

С. Ђ. - Д. С.
Све више малишана обољелих од тумора

Бањалука - Број малигних обољења код дјеце у РС је у порасту, а подаци Министарства здравља и социјалне заштите РС показују да сваке године на Одјељење дјечије онкологије у Универзитетском клиничком центру РС буде примљено између 25 и 50 новообољелих малишана.

Ово је истакнуто на свечаној академији "За храбра мала срца", која јуче, поводом Међународног дана дјеце обољеле од малигних болести, одржана у бањалучком Банском двору Културном центру. Шеф Одјељења хематоонкологије УКЦ РС Јелица Предојевић-Самарџић је рекла да нема прецизних података о томе колико годишње има новообољеле дјеце у Српској, али да број обољелих не пада.

Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић је казао да дјецу која бораве у Родитељској кући у Бањалуци подучавају наставници из најближих школа, да не би морали, док су на лијечењу, изостајати читаву годину и полагати испите накнадно.

И други ученици, који су на дужем кућном или болничком лијечењу, више неће морати надокнађивати пропуштено градиво, јер ће од наредне школске године и за њих бити организована настава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана