Студенти на јесен у новим собама

Драгана Келеч
Студенти на јесен у новим собама

Бањалука - Студенте ће у новој академској години дочекати отворена врата четвртог павиљона Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци, који ће располагати са 280 кревета.

Премијер РС Жељка Цвијановић и министар просвјете и културе Дане Малешевић истакли су јуче током обиласка четвртог павиљона да ће његова изградња бити завршена до краја мјесеца. Потом слиједи његово опремање како би студенти могли да уселе у новој академској години.

Влада РС је за изградњу павиљона издвојила 6,2 милиона марака, а у току је расписивање конкурса за његово опремање за које ће Влада такође обезбиједити новац.

- Веома сам задовољна како је текла изградња четвртог павиљона. Наш циљ је био да до октобра ове године буду испуњени услови да студенти могу добити 280 нових мјеста - истакла је Цвијановићева.

Малешевић је поручио да ће студенти у новом павиљону имати најбоље могуће услове.

- Новац за опремање и уређење павиљона биће обезбијеђен на вријеме - рекао је Малешевић.

Ректор Универзитета у Бањалуци Станко Станић рекао је да је задовољан како Влада прати реализацију развојних пројеката и програма универзитета.

Новом павиљону највише се радују студенти који кажу да је одлично то што ће сада имати веће шансе да добију кревет у "студењаку". Предсједник Уније студената РС Боривој Обрадовић каже да ће у павиљону бити и више од 280 мјеста, јер ће у неке собе убацити и трећи кревет.

- Изградњом овог павиљона и студентских домова у Фочи и Палама биће подигнут студентски стандард на виши ниво и РС ће имати један од најбољих смјештајних капацитета у региону - истакао је Обрадовић.

Пројекти

Станко Станић је увјерен да ће студенти у нови павиљон уселити у новој академској години.

- У идућем периоду кандидоваћемо и пројекте за завршетак изградње зграда Архитектонског и Шумарског факултета, а очекујемо да добијемо и хотел "Крајина" за смјештај студената - рекао је Станић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана