Студент генерације Ђорђе Ђукановић добио посао асистента: Из клупа за катедру

Данијела Бајић
Студент генерације Ђорђе Ђукановић добио посао асистента: Из клупа за катедру

БАЊАЛУКА - Да велики труд и рад дају сјајне резултате најбоље зна млади магистар фармације Ђорђе Ђукановић из Бањалуке, који је први у својој генерацији са највишом оцјеном одбранио завршни испит и на тај начин обезбиједио посао асистента на Медицинском факултету у Бањалуци.

За дипломски рад овај двадесетчетворогодишњак одабрао је, каже, јако занимљиву тему “Улога биохемијских маркера у дијагностици остеопорозе”, а највећа подршка му је била дјевојка Жељка Свјетлановић, која је лани заједно са њим припремала завршни испит. 

Ђорђе је, како каже, знао да је један од студената на факултету који има висок просјек, али ни слутио није да је управо он најбољи, због чега су га крајем прошле године позвали са Медицинског факултета и Универзитета у Бањалуци да прими одликовања. 

- У моменту кад сам сазнао да сам проглашен за студента генерације био сам јако срећан. То је велика сатисфакција за уложени рад и енергију и потврда да се мој труд кроз све те године исплатио. Посебно што то на неки начин можда више значи мој породици и дјевојци него мени. Драго ми је да је све то тако испало и нећу стати на овоме - казао је Ђукановић за “Глас Српске” и додао да је факултет завршио са просјеком оцјена 9,64.

Он прича да му је декан Медицинског факултета Ранко Шкрбић понудио посао и ових дана би требало да потпише уговор да ради као асистент на фармакологији. 

- Ово ми је једна од интересантнијих области, због чега ми је драго што сам добио такву понуду, првенствено јер укључује могућност даљег усавршавања кроз струку - рекао је Ђукановић.

Додао је да се на наговор мајке уписао на смјер фармацеутског техничара у средњој школи, а с обзиром на то да му се тај позив одмах допао, није пуно размишљао о упису на факултет.

- Није било лако ускладити обавезе за вријеме петогодишњег студија, али није ни толико тешко. Све је ствар организације. Све се може кад се хоће - прича Ђукановић, који је посебно захвалан ментору професорици Јасминки Николић.
Николићева, која је току петогодишњег студија фармације Ђорђу и Жељки предавала четири предмета, два на трећој и два на завршној години студија, о својим студентима има само ријечи хвале.

- Њихове оцјене биле су искључиво десетке. Желим да нагласим да бројни студенти фармације генерално заслужују похвале. У таквим околностима није лако бити најбољи, а то су заиста били Ђорђе и Жељка. Са лакоћом су полагали све испите, при томе су користили прве могуће рокове - испричала је Николићева.

Додала је да зато није била изнађена да је колега први у својој генерацији одбранио завршни испит и то са највишом оцјеном.

- Била сам са задовољством ментор за израду завршних радова Ђорђу и Жељки, при томе сам истински уживала. Били су самостални и креативни. Ипак нешто ме посебно одушевило, а то је њихова скромност, што није честа особина изузетно способних студената - казала је Николићева.
 

ПРИМЈЕР 

Према ријечима професорице Јасминке Николић, права је срећа да студенти попут Ђорђа Ђукановића могу да остану на Медицинском факултету.

- Такође, срећа је да баш они својим радом буду примјер будућим генерацијама - истакла је Николићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана