Стиже "прљава киша", шта нас све очекује у марту?

ГС
Стиже "прљава киша", шта нас све очекује у марту?

Почетак марта обиљежиће натпросјечно топло вријеме за ово доба године, али уз кишне интервале и облачност у већем дијелу Босне и Херцеговине. Метеоролози упозоравају на сахарски пијесак због којег ће се чинити да је киша прљава.

Са југозапада пристиже велика количина влажног и нестабилног ваздуха. Петак ће започети уз кишу, али ће се у подневним и послијеподневним сатима разведрити.

Према прогнози метеоролога са БХМетео.ба, највише падавина се очекује у Херцеговини и југозападу Босне гд‌је се уз кишу ријетко може и јавити грмљавина. Најмање падавина на истоку и сјевероистоку Босне. Оно што ће бити несвакидашња појава за сами почетак марта јесте прашина, тачније већа концентрација сахарског пијеска у ваздуху те ће због тога киша и даље бити прљава и жута.

"Промјењиво облачно и нестабилно вријеме задржаће се и преко викенда. Уз дневни развој облачности локално краткотрајни налети кише или пљускови. Највише облака и падавина у Херцеговини и југозападу Босне. У осталим крајевима дужи сухи и д‌јелимично сунчани интервали. Најстабилније на сјевероистоку и истоку БиХ", прогнозира се.

Настављају се високе температуре за ово доба године. Без мраза, а дневне температуре праве прољетне од 16 до 21 степен Целзијуса.

Судећи према средњорочној прогнози, до осмог марта се очекују натпросјечно високе температуре зрака, у Босни, минималне температуре зрака кретаће се од три до осам, у Херцеговини око девет, а максималне у Босни до 16 у Херцеговини до 19 степени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана