Стање на путевима

Срна
Стање на путевима

У Републици Српској и Федерацији БиХ услови за вожњу јутрос су повољни, појачана фреквенција возила очекује се на свим приоритетним путевима и граничним прелазима, па се возачима савјетује много стрпљења и толеранције, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Српске.

Из АМС упозоравају возаче да обрате пажњу на бициклисте и мотоциклисте, те да избјегавају ризична претицања.

Због минерских радова на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента у општини Пале долазиће до повремене обуставе саобраћаја два пута дневно од пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћа се успорено једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћа се једном саобраћаном траком. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса премашује 12 тона.

Саобраћај је, због радова, измијењен на магистралном путу Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ и на магистралном путном правцу Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Због бушачко-минерских радова саобраћај ће привремено бити обустављен на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице од 7.00 до 16.00 часова и то два пута по пет до седам минута.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћа се успорено.

У ФБиХ у понедјељак, 15. априла, због редовног сервисирања тунела на ауто-путу А-1, у тунелима Оштрик и Вуков Гај од 19.00 до 6.00 часова у уторак биће затворена дионица Сарајево сјевер-Бутила. Од 19.00 часова у уторак до 6.00 часова у сриједу, 17. априла, затвара се дионица Сарајево запад-Сарајево сјевер и улаз на ауто-пут од Улице СаФета Зајке-Бријешће-Бутила-Сарајево сјевер.

Обустављен је саобраћај на магистралним путевима Кључ-Сански Мост, на улазу у Сански Мост, и Столац-Неум на улазу у Неум, а возила се преусмјеравају на обилазнице.

Радови су у току и на магистралним путевима Тарчин-Коњиц на двије локације, Травник-Доњи Вакуф преко Комара, Јабланица-Потоци /Доња Јабланица/, Чевљановићи-Нишићи, као и на магистралном путу на транзиту у Сарајеву, од Бистрика према Врацама.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

На прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила носивости веће од пет тона. Теретна возила изнад пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана