Стање на путевима: Потребан опрез због поледице

Срна
Стање на путевима: Потребан опрез због поледице

БИЈЕЉИНА - У Републици Српској и ФБиХ саобраћа се по претежно мокрим и клизавим коловозима, а због ниске јутарње температуре поледица је могућа у вишим предјелима, преко планинских превоја, мостова, надвожњака и на прилазима тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Српске.

У котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост због магле, а на дионицама у усјецима повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.

На дијелу магистралног пута гранични прелаз Рача-Балатун, због изградње ауто-пута појачан је интезитет теретног саобраћаја и оштећен је коловоз, па се возачи упозоравају да возе опрезније и вожњу прулагоде условима на путу.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац, ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, до 31. децембра биће измјене у одвијању саобраћаја.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због реконструкције дионице магистралног пута Александровац-Александровац, ауто-пут, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због санације клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим саобраћаја до 19. децембра.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта, ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

Због санације клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова, доћи ће до измјене режима саобраћаја постављањем саобраћајне сигнализације на дионици магистралног пута Власеница-Хан Пијесак 1.

За вријеме реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље) измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и дионици Хан Пијесак два-Соколац у току је рехабилитација пута, па је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

 

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника, јер након деструкција надвожњак нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док је за путничка возила брзина кретања ограничена на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На путевима у ФБиХ саобраћа се по мокром или влажном коловозу због кише која је падала током ноћи или пада и даље.

На појединим дионицама у вишим предјелима мјестимично пада слаб снијег који се, за сада, не задржава на коловозу.

На бројним дионицама учестали су одрони, нарочито на путевима: Бихаћ-Србљани-Босанска Крупа, Мостар-Житомислићи-Дољани, Јајце-Црна Ријека, Бугојно-Купрес.

На магистралним путевима Прилука-Гламоч и Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље видљивост је смањена због магле, док на путу Босански Петровац-Ланиште-Кључ дува јак вјетар.

Санациони радови у току су на магистралним путевима: Нови Травник-Бугојно (преко Ростова), Биљешево-Лашва, Кључ-Сански Мост на улазу у Сански Мост, код Воденог парка и Чевљановићи-Нишићи. На мјестима радова саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Због протеста у Хрватској, преко граничног прелаза Орашје-Жупања не могу саобраћати аутобуси и теретна возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана