Стање на путевима: Опрез због одрона

Срна
Стање на путевима: Опрез због одрона

БАЊАЛУКА  - Услови за вожњу на већини путева у Републици Српској и ФБиХ су повољни, али се возачима савјетује да због одрона возе пажљиво на дионицама Карановац-Кнежево, Трново-Фоча, Црна Ријека-Јајце, Вишеград-Рогатица и Гацко-Тјентиште, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Српске.

На магистралном путу Саставци-Устипрача, због оштећења моста, саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље) измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу дионица Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. Радови су продужени до краја године.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња. У току су радови на путном правцу Градишка-Нова Топола-Клашнице.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Руданка-Станари, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења бушачко-минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између седам и 16 часова.

Због радова и минирања на каменолому "Грапска-Костајница" у Костајници код Добоја долази до повремене обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича.

У ФБиХ у току су радови на улазу у Неум на путном правцу Столац-Неум због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на обилазницу Дубровачком улицом).

На дионици Кључ-Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу. Радови се изводе и на магистралним путевима Груде-Витина и Чевљановићи-Нишићи.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања.

Из АМС напомињу да је у току републичка превентивна кампања под називом "Буди видљив, не буди фигура" с циљем повећања безбједности пјешака у саобраћају кроз повећање њихове уочљивости ноћу и у условима смањене видљивости.

Већина саобраћајних незгода у којима страдају пјешаци догодила се у ноћним условима одвијања саобраћаја, ван насељених мјеста, на отвореном и неосвијетљеном дијелу пута.

У саобраћајним незгодама у Републици Српској у 2023. години смртно је страдало 17 пјешака, док је 78 пјешака тешко повријеђено, подсјећају из АМС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана