Снијег се враћа крајем мјесеца, а с њим долазе и веће температуре

klix.ba
Снијег се враћа крајем мјесеца, а с њим долазе и веће температуре

Сарајево - Јануар је при крају, а за разлику од првих неколико дана када нама је донио обилне снијежне падавине изузетно ниске температуре, до краја ове седмице температуре неће ићи далеко испод нуле, а снијег ће заобићи већи дио БиХ. Међутим, падавине нас очекују на самом крају мјесеца, али добра вијест је да тада стижу и веће температуре.

Недјеља ће у већини земље бити ведра уз дневне темпратуре од -6 до 0, на југу 6 до 11 степени. Ведро ће бити и у понедјељак, али само у Херцеговини и западној Босни, док се у осталим дијеловима земље очекује претежно облачно вријеме с маглом. У централним и источним дијеловима БиХ наоблачење ће се током дана смањивати, а дневне температуре кретаће се од -3 до 2, а на југу од 8 до 12 степени.


Уторак ће у цијелој БиХ бити углавном облачан, а у појединим дијеловима Босне у послијеподневним сатима је могућ и слаб снијег. Дневне темпратуре ће се кретати од -4 до 1, а на југу од 6 до 10 степени. У Херцеговини и на југозападу Босне у сриједу ће преовладавати претежно сунчано вријеме, а у остатку земље облачно. Температуре ће бити нешто ниже, од -3 до 2, а на југу од 5 до 10.

У четвртак ће у Херцеговини бити ведро, а у Босни умјерено до претежно облачно. Дневне температуре ће се кретати од -3 до 2, а на југу 6 до 10.

Крајем мјесеца ће услиједити период нестабилних временских прилика с падавинама широм земље. Пораст температура очекује се од 29. јануара када ће се максималне дневне у Босни кретати од 4 до 9, а у Херцеговини од 8 до 13.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана