“Снајпер” из Бањалуке међу осам најбољих гејмера

Милијана Латиновић
“Снајпер” из Бањалуке међу осам најбољих гејмера

БАЊАЛУКА - Бањалучанин Ђорђе Благојевић, у гејмерским круговима познат као Соге, што на јапанском значи снајпер, пласирао се међу осам најбољих у популарној игрици “League of Legends” (LoL) на свјетском такмичењу које је одржано у бразилском граду Сао Пауло.

Овај деветнаестогодишњак је почетком новембра савладао противнике из цијеле БиХ на такмичењу у Бањалуци и освојио титулу шампиона и карту за Бразил. На такмичењу у Бразилу, гдје је боравио од 27. новембра до 3. децембра, међу 28 учесника био је једини представник БиХ.

Након 14 сати лета, у Бразилу су га дочекали организатори који су за све такмичаре платили пут, те обезбиједили смјештај у хотелу и све што им је потребно.

- Такмичење је трајало два дана, а свака партија у просјеку од два до десет минута. Била је велика част учествовати, иако сматрам да је резултат могао бити много бољи - рекао је за “Глас Српске”  Благојевић, који љубав према видео-игрицама и е-спорту гаји од раног дјетињства.

Игрицу LoL, која је недавно обиљежила деценију постојања, Благојевић игра већ шест година, а највише воли да игра са ликом “Ryse”.

Први противник на такмичењу у Сао Паулу био му је Бразилац. Иако су све статистике говориле у корист домаћина, “снајпер” из Бањалуке је без имало муке “помео” конкуренцију.

- Након Бразилца, побиједио сам и противника из Перуа, али ме је из даљег такмичења избацио Ирац - казао је Благојевић.

Додао је да је резултат у Бразилу потврда да је на правом путу.

- Ово такмичење је искорак за будућност да се почнем професионално бавити видео-игрицама и да у тој области градим професионалну каријеру. Циљ ми је да се нађем у неком свјетском тиму - истакао је Благојевић и додао да је и у Српској све више заљубљеника у видео игрице и е-спорт.

Љубав према игрицама одредила је правац његовог школовања, с обзиром на то да је завршио средњу електротехничку школу и тренутно је студент прве године на Електротехничком факултету у Бањалуци.

Лига БиХ

Ђорђе Благојевић је испричао да је у току лига БиХ у којој игра са својим тимом “SWORDFISH”.

- Тренутно смо други на табели, за викенд играмо полуфинале, а надам се и финале - рекао је Благојевић и додао да се такмичење реализује онлајн, пет на пет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана