Савремене учионице и видео-надзор – донација компаније m:tel бањалучкој Гимназији

M:tel
Савремене учионице и видео-надзор – донација компаније m:tel бањалучкој Гимназији

Као дугогодишњи пријатељ бањалучке Гимназије, компанија m:tel донирала је средстава којима су двије учионице ове школе потпуно адаптиране, а набављена је и опрема потребна за извођење савремене наставе. Уз адаптацију учионица, Гимназија Бања Лука добила је и систем видео-надзора који ће омогућити већу безбједност и ученика и професора ове школе. Генерална директорка компаније m:tel Јелена Триван приликом посјете бањалучкој Гимназији, симболично је предала у рад реновиране учионице директорки школе Вити Малешевић.

За санацију учионица, намјештај и техничку опрему, те постављање видео-надзора у цијелој школи, компанија m:tel је донирала више од 100.000 КМ, а наредни корак је и набавка рачунарске опреме.  „Када сам видела у каквом стању су биле учионице, одлучила сам да их најпре реновирамо, а тек након тога донирамо и сву потребну рачунарску опрему. Осим тога, уградили смо и најсавремнији видео-надзор уз који ће деца и особље школе бити сигурнији и безбеднији", изјавила је Јелена Триван, генерална директорка компаније m:tel. Обраћајући се ученицима и запосленима ове школе, Триван је истакла да је образовање једина сигурна инвестиција. „Као ученици Гимназије, ви сте елита једног друштва која заслужује образовање у пристојним и модерно опремљеним учионицама", поручила је Триван.

 

 

Друштвена одговорност подразумијева бригу о заједници, а нарочито о образовним установама и нашим младима који заслужују најбоље услове за учење. Управо зато, компанија m:tel улаже знатна средства да помогне што више основних и средњих школа, али и факултета, на различите начине.

Уз захвалност компанији m:tel и директорки Триван, директорка Гимназије Бања Лука Вита Малешевић истакла је колики значај ова донација има за школу и њене ученике „Уз нов и савремен видео-надзор, наша школа која се може похвалити већим бројем ученица и професорки у односу на мушкарце, сада ће бити још безбједнија, а ми ћемо се осјећати још сигурније, а обећање да ћемо након реновираних учионица добити и рачунарску опрему, даје нам додатну сигурност и елан да боље радимо свој посао, стичемо и ширимо знања", поручила је Малешевић.

Ова донација наставак је сличних активности које је компанија m:tel реализовала на Електротехничком факултету у Бањалуци и Источном Сарајеву, као и Природно-математичком факултету у Бањалуци, а уједно и потврда преданости и усмјерења да значајна средства улаже у образовање, како би млади остајали овдје и образовали се у својој земљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана