Шатори морају бити уклоњени из парка

Д. С.
Шатори морају бити уклоњени из парка

Бањалука - Комунална полиција у Бањалуци уклониће шаторе из парка "Младен Стојановић" уколико то по њиховом налогу не учине штрајкачи, који ту бораве већ 233 дана.

Штрајкачи су упозорени да су у парку, који је јавна површина, поставили шаторе без одобрења надлежног органа.

-  Уколико се не поступи по упозорењу, Комунална полиција ће повести управни поступак и донијети рјешење о уклањању ових шатора у складу са законом. Комунална полиција није, нити има надлежност да забрани окупљање грађана у парку, него је упутила упозорење да буду уклоњени непримјерени садржаји постављени без дозволе - поручили су у Градској управи Бањалука.

Штрајкачи поручују да ће истрајати у захтјевима и да неће напустити парк. Његош Томић је истакао да надлежни желе да деложирају демократију нагласивши да је изражавање протеста свето право. Поједини медији су пренијели да су шатори јуче требали бити уклоњени, међутим, то није учињено. Штрајкаче у парку јуче су посјетили представници ПДП-а и бивши директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Тихомир Глигорић који је због малверзација недавно осуђен на годину затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана