Шамац: Књижни фонд богатији за 121 књигу

Срна
Шамац: Књижни фонд богатији за 121 књигу

ШАМАЦ- Народна библиотека Шамац употпунила је књижни фонд са још 121 књигом, чију је набавку из бањалучке књижаре "Култура" финансирала шамачка општина, те је сада у књижном фонду 22.268 монографских публикација, рекла је Срни директор ове јавне установе Драгица Боројевић.


Она је навела да због тренутне епидемиолошке ситуације нису били у могућности да набаве још наслова, али да су задовољни оним чиме тренутно располажу.

"Трудили смо се да испратимо тренутно најтраженије и најпопуларније наслове, што ће, вјерујемо, обрадовати све наше читаоце", истакла је Боројевићева.

Према њеним ријечима, од домаћих аутора читаоци највише траже Јелену Бачић Алимпић, Исидору Бјелицу, Драгослава Михајловића, Марију Јовановић, а од страних највише се читају Петер Хандке, Фредрик Бакман, Харлан Кобен, Џејмс Патерсон, Лусинда Рајли.

"Набавили смо и одређен број лектира, јер увијек мислимо на наше школарце, те пратимо наставни план и програм", нагласила је Боројевићева.

Она је додала да је претходних година Библиотека организовала пријем за првачиће и учитеље са подручја општине, а ове године ће, с обзиром на епидемиолошку ситуацију, до краја септембра бити извршен бесплатан упис првачића на основу спискова добијених из школа са подручја Шамца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана