Ружичић о проналаску злата у Језеру: Чекамо процјене

Срна
Ружичић о проналаску злата у Језеру: Чекамо процјене

ЈЕЗЕРО - Начелник општине Језеро Снежана Ружичић истакла је да је позитивна информација да на територији општине постоји могућност проналаска злата, али да треба сачекати коначне резултате геолошког истраживања, а након тога и студијске процјене струке.

Ружичићева је прецизирала да су одређене компаније упознале руководство општине са информацијом да су на одређеним локалитетима пронађене високе концентрације метала које упућују на могућност да је ријеч о злату, што је из угла геолошког истраживањима на овим просторима ријетка појава.

-Контактирали смо Министраство енергетике и рударста Српске гдје су нам рекли да очекују званичне информације компаније по питању одрђених анализа. Ускоро очекујемо званичну информацију, јер је ријеч о вијести која је изазвала велику пажњу јавности - рекла је Ружичићева за Радио-телевизију Републике Српске.

Она је оцијенила да је све то лијеп начин да се поново чује за Језеро као једну од најљепших локалних заједница и, како каже, сигурно мјесто које има будућност.

Компанија "Ликос Металс" саопштила је недавно да су досадашњи лабораторијски резултати геолошких истраживања на подручју општине Језеро показали високе садржаје злата.

-На три локације на територији општине Језеро потврђени су високи садржаји злата на контактима различитих литолошких јединица и до невјероватних 27,5 грама по тон - саопштено је из ове компаније.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана