Регистрација за електронску доставу рачуна за порез на непокретности

Срна
Регистрација за електронску доставу рачуна за порез на непокретности

Бањалука - Пореска управа Републике Српске пустила је у рад нову услугу електронског достављања рачуна /еРачуна/ за порез на непокретности пореским обвезницима, која ће им од понедјељка. 3. априла, бити доступна на интернет страници.

У току су активности на креирању пореских рачуна за порез на непокретности у електронском облику па ће сви порески обвезници који се региструју за ову нову услугу, када рачун буде креиран, на своју мејл адресу добити обавјештење да им је креиран порески рачун у електронском облику, који ће тада моћи прегледати и преузети, саопштено је из Пореске управе.


Ово ново функционално и економично рјешење, између осталог, омогућава пореским обвезницима активирање услуге електронског достављања рачуна за порез на непокретности без потребе доласка на шалтере Пореске управе Републике Српске.

Доступно је свима на интернет страници https://eusluge.poreskaupravars.org/, гдје обвезници који нису корисници еУслуга могу да уношењем тражених података активирају услугу еРачун и користе погодности те услуге.

Циљ електронског рачуна за непокретности је да се смање трошкови обраде података, затим ефикаснија, бржа и јефтинија достава рачуна за порез на непокретности, али и дигитална трансформација, односно да омогући да Пореска управа постане јоше ефикаснији сервис грађана.

Ова услуга пореским обвезницима-власницима непокретности у Републици Српској, који живе у БиХ или иностранству, омогућава да једноставно кроз неколико корака путем интернета имају увид у своје обавезе за порез на непокретности.

Пореска управа Републике Српске позива пореске обвезнике да се региструју за ову нову услугу и искористе њене погодности, те на тај начин себи уштеде вријеме.

"Рачун ће стизати у краћем року и моћи ће се прегледати и преузети са било којег мјеста гдје постоји интернет конекција, док ћемо на тај начин сачувати и природу, те ослободити простор у својим ладицама, јер ћемо имати мање папирних рачуна", додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана