Регистар намета стиже у марту

М. Ми.
Регистар намета стиже у марту

Бањалука - Регистар фискалних и парафискалних намета РС биће успостављен до краја марта, односно након усвајања предложеног закона о пореском систему РС.

Регистар ће садржавати преглед свих појединачних пореских и непореских давања која плаћају правна и физичка лица у РС. У Министарству финансија РС казали су да је предуслов за успостављање и објављивање регистра фискалних и парафискалних намета усвајање закона о пореском систему.

- Закључком Народне скупштине РС од 28. децембра почео је да тече рок од 60 дана за јавну расправу о Нацрту закона о пореском систему. Јавна расправа ће, у складу са планом, бити одржана у  фебруару, док се у марту очекује утврђивање приједлога закона о пореском систему који ће, између осталог, садржавати и конструктивне приједлоге изнесене током расправа  - навели су у Министарству финансија.

Влада је крајем јула прошле године усвојила нацрт регистра фискалних и парафискалних намета. У њему је наведено да су грађани суочени са 365 различите врсте дажбина, односно да плаћају 346 непореска или парафискална намета. У том пакету је 287 накнада, 47 такси, седам казни и двије врсте чланарине. Постоји и 15 врста директних пореза и шест различитих доприноса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана