Ратарима уплаћено још 2,83 милиона КМ

А. Ј.
Ратарима уплаћено још 2,83 милиона КМ

Бањалука - Агенција за аграрна плаћања Републике Српске уплатила је јуче на рачуне пољопривредника укупно 2,83 милиона КМ по основу подстицаја за пољопривредну производњу за прошлу годину, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

Из Министарства су додали да се нове уплате могу очекивати већ до краја ове седмице и подсјетили да је Агенција за аграрна плаћања у петак исплатила око 10,5 милиона КМ по основу подстицаја за 2016. годину.

Уплаћене премије прошле седмице односиле су се на млијеко, пшеницу, воће и поврће, те за тов јунади. 

Предсједник Удружења пољопривредника и мљекара РС Владимир Усорац каже да новац стиже у право вријеме с обзиром на то да почиње прољећна сјетва.

- Уплаћени новац ће нам добро доћи да започнемо сјетву и даће нам могућност да примијенимо агротехничке мјере. Ова средства су пресудна да постигнемо високе приносе - каже Усорац.

Он наводи да ратари ипак нису у потпуности задовољни, те да ће бити тек када им буде исплаћен комплетан прошлогодишњи дуг.

- Очекујем да ће нам Влада РС и ресорно министарство до 25. марта исплатити све подстицаје из 2016. године како смо раније и захтијевали и надамо се скором састанку са предсједником Српске Милорадом Додиком да видимо у ком правцу иде наша пољопривреда - рекао је Усорац.

У Министарству пољопривреде раније су истакли да ће након уплате планираних 15 милиона КМ неисплаћено остати још 18 милиона подстицаја из прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана