Радници Бимала поклонили драгоцјену течност

М. Л.
Радници Бимала поклонили драгоцјену течност

Брчко - "Дани отворених врата" почели су јуче у Брчко дистрикту реализацијом акције добровољног давања крви "Студен холдинга" и компаније "Бимал".

У петој по реду акцији давања крви "Студен холдинга", која је организована у сарадњи са Службом за трансфузију крви ЈЗУ Здравствени центар Брчко, учествовало је 20 радника брчанске фабрике "Бимал".

Шеф Службе за трансфузију крви примаријус др. Азрија Пашалић истиче како редовне акције давања крви, које спроводе ове компаније, утичу на стабилност рада Службе за трансфузију крви.

- Здрава, дарована крв има свој рок трајања од 35 дана, тако да је неопходно вршити занављање залиха, којих је стално у недостатку с обзиром на велики број пацијената којима је здрава крв потребна - рекла је Пашалићева.

Из "Студен холдинга" истичу да овим акцијама настоје да дају примјер и подстакну и друге организације и појединце на добровољно давање крви будући да је крв једини лијек који се не може купити.

- Спроводимо низ акција које су од ширег друштвеног значаја за Брчко дистрикт, а као компанија смо посебно поносни на редовне активности давања крви, јер имамо хумане раднике који препознају важност акције и подржавају компанију у овој активности - нагласила је директор корпоративних комуникација "Студен холдинга и "Бимала" Наташа Пуцар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана