Радна мјеста за 26 асистената на бањалучком Универзитету

СРНА
Радна мјеста за 26 асистената на бањалучком Универзитету

БАЊАЛУКА - На бањалучком Универзитету ће у радни однос од понедјељка бити примљено 26 асистената, од којих ће њих 13 бити примљено у стални радни однос, а остали ће бити у допунском радном ангажману.

Ректор Универзитета Радослав Гајанин истакао је да у академску заједницу улазе најбољи студенти, односно добитници "Златне значке" јер је то гарант успјеха Универзитета у будућности.

"На томе Универзитет инсистира све вријеме - да у академску заједницу у звање асистента буду одабрани најбољи, ако су присутни на конкурсу, а ако нису, онда најбољи пријављени кандидати", рекао је Гајанин новинарима у Бањалуци.

Декан Филолошког факултета Биљана Бабић нагласила је да је овај факултет од ове академске године са два нова студијска програма и те како конкурентан и да будући бруцоши могу очекивати изузетно квалитетну наставу и научни рад.

Асистент Соња Станковић задовољна је што је именована за вишег асистента на Филолошком факултету, истичући да је испунила свој животни сан за који се школовала.

"Спремна сам да преносим знање будућим студентима. Да учврстимо крила за лет у Кину, јер наши будући студенти имају могућност размјене и одласка у ову земљу на даља усавршавања", додала је Станковићева.

Асистент на Правном факултету Игор Мирјанић рекао је да је пред новозапосленим асистентима дуг пут и много рада и усавршавања.

Мирјанић захвалио је руководству Универзитета и наставницима који су га изабрали и дали му прилику да буде дио академске заједнице и могућност да оправда очекивања у даљем раду.

Асистенати ће бити запослени на Еконосмком, Правном, Филолошком, Филозофском, Медицинском, Природно-математичком, Технолошком, Електротехничком и Факултету политичких наука, као и на Академији умјетности. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана