Производња здраве хране стратешки циљ Бимала

М. Ч.
Производња здраве хране стратешки циљ Бимала

Брчко - Регионална канцеларија међународне асоцијације "Дунав соја" у Новом Саду организовала је посјету девет представника регионалних канцеларија Привредне коморе Аустрије фабрици "Бимал" у Брчком.

Чланством у "Дунав соја" асоцијацији, која гарантује производњу европске соје и производа од соје нон-ГМО поријекла, "Бимал" је 2012. постао прва компанија у региону која се придружила асоцијацији и потврдила своју опредијељеност за производњу производа од нон-ГМО соје.

- Циљ посјете била је размјена искустава и знања у производњи и преради соје на подручју овог дијела дунавске регије. "Бимал" као један од најзначајнијих прерађивача и откупљивача ове уљарице у регији сигуран је партнер у ширењу производње производа од нон-ГМО соје за регију Дунава и западноевропско тржиште - изјавила је регионална директорица асоцијације "Дунав соје" у Новом Саду Марија Калентић.

Производња генетски немодификоване соје је веома захтјевна јер је изузетно подложна контаминацији ГМ производима.

- "Бимал" је од самог почетка рада стратешки опредијељен за прераду искључиво нон-ГМО соје. Стога, доста улажемо у развој пољопривредне производње нон-ГМО соје на подручју Брчко дистрикта и својим кооперантима нудимо сигуран откуп комплетног урода генетски немодификоване соје. Производе добијене прерадом овог зрна пласирамо на тржиште ЕУ - изјавила је директор корпоративних комуникација "Бимала" Наташа Пуцар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана