Прњавор: Одржана јавна расправа о нацрту буџета града

Srna
Foto: Srna

ПРЊАВОР- На јавној расправи о нацрту буџета града Прњавор за 2024. годину вечерас су изнесени добри приједлози заинтересованих грађана који су се у великом броју одазвали позиву да помогну у креирању тог важног документа, рекао је предсједник градске Скупштине Жељко Симић.

Симић је додао да су грађани показали разумијевање што сви захтјеви не могу у потпуности бити испуњени јер се буџет налази у задатим законским оквирима.

"До коначног приједлога буџета и његовог усвајања настојаћемо пронаћи финансијско рјешење за што већи број захтјева", рекао је Симић.

Градоначелник Прњавора Дарко Томаш подсјетио је да је на скупштинском засједању 17. новембра усвојен нацрт буџета у износу од 30.470.000 КМ и најавио да ће се с циљем креирања што квалитетнијег буџета у приједлог настојати уврстити раније достављени писани приједлози и сугестије појединих удружења, организација и буџетских корисника, као и вечерашњи оправдани приједлози.

"У наредној години очекујемо доста великих инвестиција, за одређене категорије ће бити повећана средства. Увјерен сам да је и из самог буџета видљиво да Прњавор крупним корацима иде напријед", рекао је новинарима Томаш.

Он је изразио очекивање да би до 21. децембра буџет за наредну годину могао проћи скупштинску расправу и бити усвојен.

Јавној распави о нацрту буџета града Прњавор за 2024. годину одржаној у Центру за културу присуствовао је, између осталих, и предсједник градске Борачке организације Перица Ђумић који је рекао да су с циљем побољшања статуса бораца затражили повећање предвиђених средстава за ову категорију са 90.000 КМ на 215.000 КМ.

"Надамо се да ће наш захтјев наићи на разумијевање јер би се додатним средствима побољшао рад на терену и услови за борце који су највиши дали за стварање Републике Српске", додао је Ђумић.

Он је рекао да је из Борачке организације затражено и додатних 17.000 КМ за одржавање површина око спомен-обиљежја.

Секретар Црвеног крста Прњавор Бојан Шипрагић рекао је да је њихов приједлог повећање средстава за пројекат "Помоћ и њега у кући" који се спроводи у сарадњи са швајцарским Црвеним крстом са 45.000 КМ на 75.000 КМ, што је у складу са ранијим уговором којим су предвиђене обавезе свих учесника и како би пројекат опстао у наредној години. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана