Пријем за Азру Елезовић, oсвојила треће мјесто на Олимпијади из микроелектронике

Srna
Foto: Srna

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Слободан Јавор организовао је данас пријем за Азру Елезовић, студента четврте године Електротехничког факултета Универзитета у Бањалуци, која је освојила треће мјесто на Олимпијади из микроелектронике одржаној 19. октобра у Јеревану.

Јавор је истакао да је град оријентисан ка улагању у образовање, јер је то област која Приједор стратешким приступом може довести у ранг градова препознатљивих по младим и успјешним људима, саопштено је из Градске управе.

Он је додао да ће град у будућности све више помагати и подржавати талентоване и надарене и сходно томе у Приједлогу нацрта буџета за наредну 2024. планиран је грант за подршку младим талентима.

Елезовићева је након пријема изјавила да се то такмичење већ 18 година одржава у Јерменији и да обухвата области из дигиталног дизајна, неке области из математике, програмирања и радиофреквентне електронике и да се такмиче студенти основних, мастер и докторских студија до 30 година старости.

Елезовићева је уз Николу Бабића из Теслића, који је освојио прво мјесто, била једини представник БиХ на овој олимпијади.

Ово такмичење окупило је око 300 учесника, а у финалу их је било 28 из 14 држава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана