Приједорчанин држи неславни рекорд: Због неплаћених казни одузета 152 аута

ГС
Приједорчанин држи неславни рекорд: Због неплаћених казни одузета 152 аута

Рекордер у Републици Српској по броју и износу неплаћених казни је мушкарац из Приједора.

Приједорчанин за саобраћајне казне дугује више од 50.000 КМ, откривају подаци МУП Републике Српске достављени порталу Српскаинфо.

Само током прошле године, од несавјесних возача у Републици Српској одузета су 152 возила.

Све чешће имамо прилику да прочитамо како полиција возачима привремено одузима возила због неплаћених казни, а наслови „Одузето возило због казни“, „Власник остао без аутомобила због низа прекршаја“ и слични, пуне странице црне хронике.

Случај од прије неколико дана, када је полиција у Модричи одузела „фиат“ возачу који је за казне дуговао невјероватних 31.000 КМ, само је један у низу примјера несавјесних возача на улицама Српске.

Возач из Добоја такође је недавно санкционисан због великих дугова за саобраћајне казне.Прије два мјесеца пријављен је и Бањалучанин којем је одузет „фолксваген“ због дуга од преко 11.000 КМ.

Пријављени су и возачи из Цазина и Лакташа који дугују нешто више од 28.000 КМ за казне, навели су из МУП Републике Српске.

Посебно забрињавајући су случајеви када се истим возачима одузима и по неколико аутомобила, што је била ситуација прије неколико мјесеци у Броду, када је од возача одузет и скупоцјени БМW.

У Федерацији БиХ је током прошле године одузето укупно 82 аутомобила, подаци су Управе полиције МУП Кантона Сарајево уступљени Авазу.Можда је ситуација у Федерацији повољнија по броју одузетих возила, али свакако имају убједљивог рекордера у цијелој БиХ када су у питању дуговања за почињене прекршаје. Тачније, у јуну је у општини Стари Град од несавјесног возача одузето возило због дуга од скоро 270.000 КМ. Недавно је у општини Илиџа одузета и „шкода октавиа“ због дуговања од 26.000 КМ. Примјера је много, а овакве ситуације су све чешћа појава.

Из полиције су навели и то да се највећи број казнених бодова возачима изриче због неприлагођене вожње, истека регистрације аутомобила, као и вожње у алкохолисаном стању.

Пијани возачи су тек појам за себе и озбиљан проблем који све више узима маха. Они непромишљеним понашањем не угрожавају само себе, него и друге учеснике у саобраћају, преноси Српскаинфо.

Недавно смо имали ситуацију у Бањалуци када је возач са преко 2 промила алкохола у крви учествовао у саобраћајној несрећи.

Са друге стране, возач из Мркоњић Града је угрозио самог себе, јер је са скоро 2 промила алкохола слетио са пута и само пуком срећом прошао без тежих посљедица.

Рекордер међу пијаним возачима је мушкарац из Кнежева који је прије пар мјесеци надувао невјероватних 3,5 промила.

Горући проблем је што су починиоци прекршаја углавном млађи возачи, те је јако важно развијати свијест колико исходи и посљедице могу бити велике и погубне, не само за њих, него и за друге учеснике у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана